Om NatureContext

At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der. Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst.

(Søren Kirkegaard)

I NatureContext arbejdede jeg med udgangspunkt i de systemiske grundteorier og tanker. Det vil sige, jeg tog udgangspunkt i, at vi alle sammen oplever verden forskelligt, med udgangspunkt i vores egne erfaringer, viden og værdier.

Omdrejningspunktet for NatureContext var derfor kommunikation og relationer, da vi hele tiden koordinerer vores forskellige virkeligheder, for at skabe en fælles koordineret virkelighed i den kontekst som vi er en del af lige nu.

Derfor havde jeg også valgt at arbejde med udgangspunkt i en anerkendende og værdsættende tilgang, som kendes fra Appreciative Inquiry (AI), da det giver et positivt udgangspunkt for en ligeværdig dialog, ved at vi anerkender hinandens forskellige virkeligheder og udgangspunkter. Samtidig lægger tankegangen op til, at vi skal være nysgerrige og undersøgende og forsøge at møde andre mennesker igennem dialogen, dér hvor de er.

Og er der et bedre sted at gøre det end udendørs i naturen, hvor vi har mulighed for at se os selv og vores relationer i et lidt andet perspektiv. Et perspektiv som ikke er skabt af de faste og nogle gange fastholdende rammer som vi arbejder i hver dag. Naturen giver mulighed for at få frisk luft til hovedet og til tankerne og sætte fokus på det som er vigtigt for os selv og for vores organisation.

Christian Biering - Personen bag NatureContext

Erfaring

Jeg har arbejdet med ledelse i mere end 25 år og har siden 2001 beskæftiget mig med ledelses- og organisationsudvikling og coaching. Som konsulent i Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, FDF, i Flyvevåbnet, hos konsulentfirmaet MacMann Berg og som konsulent og adm. direktør hos Team Nord Business, har jeg erfaringer fra konkrete konsulentopgaver i forskellige virksomheder og organisationer, og på forskellige niveauer. Derudover har jeg stor erfaring med strategisk arbejde i Forsvaret, bla. med udviklingen og implementeringen af ny mission, vision og værdigrundlag samt udviklingen af Flyvevåbnets lederudviklingsprojekt som bygger på en 360 graders evaluering. Jeg har derudover haft mulighed for at arbejde med naturen som ramme både i FDF, hos MacMann Berg, i Flyvevåbnet og i særdeleshed i Team Nord Business.

Aktuelt er jeg ansat som major på en korttidskontrakt i et deltidsjob ved Air Control Wing i Karup, hvor jeg er Management Advisor med fokus på ny struktur for reserven, Talent Management og forsvarsforliget.

Læs mere på LinkedIn.

Uddannelse

Uddannelsesmæssigt har jeg gennemgået de grundlæggende og videregående lederuddannelser i Flyvevåbnet, til og med kaptajnsniveau. Disse uddannelser har jeg suppleret med en diplomuddannelse i Human Ressource Development, en coachuddannelse hos konsulentfirmaet Conmoto, en Master of Science i systemisk ledelses- og organisationsudvikling samt operationsmodulerne på Master i Militære Studier.

Jeg har siden august 2019 været i gang med friluftsvejlederuddannelsen ved VIA University College i Viborg, for at styrke mine pædagogiske og didaktiske kompetencer indenfor formidling af friluftsliv og få kompetencer som instruktør i klatring, kano og kajak. Denne uddannelse afsluttes sommeren 2022.

Naturen

Jeg har i mange år brugt naturen aktivt både i mit frivillige arbejde, som FDFer, privat med min familie og professionelt som konsulent, både hos Team Nord Business, MacMann Berg, hos FDF og i Flyvevåbnet.

Naturen bruger jeg selv til at skabe mulighed for udsyn og ro til fokus og refleksion. Det er i naturen, jeg har udviklet tankerne omkring NatureContext på nogle af de utallige løbe- eller vandreture, både alene og sammen med familie og venner.

Selvom jeg er fortrolig med at være i og arbejde med naturen, er jeg også meget bevidst om, at ikke alle ser naturen som et ”naturligt” opholdssted, og jeg forsøger derfor at møde andre mennesker, der hvor de er, også med hensyn til deres forhold til naturen.

Naturen som ramme

Jeg tror, at i naturen…

  • Er de menneskeskabte forstyrrelser, som kan fastholde os i de daglige roller og positioner, minimeret.
  • Kan vi komme væk fra de vante rammer, og give plads til fornyelse af relationerne og tankerne.
  • Kan vi finde ro og harmoni og få rum til refleksion, fordybelse og fokusering.
  • Kan vi få frisk luft til hjernen og til idéerne.
  • Kan vi bevæge os og få blodet til at rulle, så vi får frisk blod og energi til hjernen.
  • Har vi mulighed for at være sammen på en anden måde og derved se nye sider af hinanden.

Samarbejdspartnere

Vedbaalet tilbyder (outdoor) mentaltræning og (outdoor) neuropsykologisk coaching.

Vedbaalet ejes af Kim Krohn, som vandt Alene i Vildmarken i 2020 og indtil videre er den deltager der har været flest dage alene (60 dage).

Kim tilbyder bland andet (outdoor) mentaltræning og (outdoor) neuropsykologisk coaching. Derudover holder Kim foredrag om sine oplevelser og erfaringer fra vildmarken og kobler dem med, hvordan vi, som mennesker, kan arbejde med os selv mentalt, for at opnå vores mål.

Læs mere om Vedbaalet hér…

cropped-vedbaaletmenu_logo

NatureContext

Christian Biering
Ellesvinget 18
DK-8600 Silkeborg
Telefon: +45 24 49 08 02
Mail: cb@naturecontext.dk

    

Du kan også se lidt af mine ideer på Facebook på siden “Naturen som refleksionsrum“.
Du er velkommen til at byde ind med egne ynglings-refleksionssteder i naturen.

Bank

Sydbank
Søndergade 25, DK-8600 Silkeborg
Reg.nr.: 7046
Kontonr.: 1251566
www.sydbank.dk

CVR: 33176198

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted, vil vi antage, at du er indforstået med det.