Fokus på dig
Ledelsesredskaber

Ledelsesredskaber

…eller tankeværktøjer?

Når vi taler om “ledelsesredskaber” med rodfæste i den systemiske tænkning, så er vi nødt til at tage udgangspunkt i, at vi ikke kan generalisere. Det vil sige, det redskab som fungerer i én kontekst – én situation – ikke nødvendigvis fungerer i en anden kontekst.

Derfor må vi i højere grad se på ledelsesredskaber som tankeværktøjer, der, med udgangspunkt i vores grundforståelse og menneskesyn (epistemologi), bliver til en henisgtmæssig praksis og handling i den konkrete situation.

Herunder kan du finde nogle udvalgte tankeværktøjer, som du kan bruge som inspiration til at udvikle og styrke din ledelsespraksis.

Domæneteorien – en måde at forstå sproghandlinger og skabe nye perspektiver på en samtale

Positioner i ledelse – at indtage forskellige positioner og perspektiver som leder

Coordinated Management of Meaning – CMM, et redskab med fokus på kommunikation og koordination af forståelser

Ønsker du at få mere viden om ovenstående teorier, kan du med fordel læse bogen “Systemisk ledelse – den refleksive praktiker”, som er skrevet af Carsten Hornstrup, Jesper Loehr-Petersen, Allan V. Jensen, Jørgen Gjengedal Madsen og Thomas Johansen i 2005 og revideret i 2018, som dengang alle var konsulenter i konsulentfirmaet MacMann Berg. Den er udgivet af Dansk Psykologisk Forlag og har ISBN 9788777069888.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted, vil vi antage, at du er indforstået med det.