Blog
Er teambuilding opbygning af teams?

Er teambuilding opbygning af teams?

…ikke alene – men det er et af elementerne i at skabe et team som samarbejder på en måde som er med til at skabe værdi for virksomheden.

Efter godt et års tid i en branche, hvor ”teambuilding” i høj grad handler om at være aktive sammen, få en god oplevelse og blive udfordret lidt på samarbejde og kommunikation, så bliver det mere og mere tydeligt for mig, at de traditionelle teambuildingsaktiviteter ikke er den enkle løsning til at udvikle og samarbejde teams. Der skal mere til.

Efter mere end 15 år i konsulentbranchen og arbejdet med at udvikle mennesker i organisationer, så har jeg nok altid haft en ide om, at det er sådan. Men det er blevet meget mere tydeligt nu, da jeg selv står som leverandør af teambuildingsaktiviteter. Størstedelen af de kunder jeg møder, vil gerne have en dag, hvor der bliver sat fokus på deres kommunikation og samarbejde, samtidig med, at de er sammen på en anden måde. Og så må det gerne være hyggeligt og sjovt.

Der er ingen tvivl om, at det virker til et vist niveau. Det skaber en bevidsthed hos deltagerne om deres daglige samarbejde og kommunikation. Det flytter dem en anelse i forhold til at reflektere mere over, hvordan de gør i hverdagen. Og så er det fantastisk at grine og hygge sig sammen med sine kollegaer. Men når hverdagen vender tilbage, når vi er tilbage i de vante rammer og de daglige opgaver presser sig på, så virker den hyggelige dag langt væk og så vender vi tilbage til de normale rutiner og måder at samarbejde og kommunikere på. Og der er ikke en instruktør, som lige kommer forbi og minder os om de samtaler vi havde, da vi lavede teambuilding.

Men skal vi så lade være med at lave ”teambuilding”? Nej, det skal vi ikke!

Vi skal til gengæld gøre op med os selv, når vi gør det, hvad vi vil have ud af dagen og erkende at en dag med samarbejdsøvelser og bålmad ikke på magisk vis gør os til et effektivt og samarbejdet team. Det kræver noget mere – men er en rigtig god start eller supplement til et forløb, hvor der bliver sat fokus på relationerne og kommunikationen i teamet. Hvis vi vil høste frugterne af en teambuildingsdag, bør vi gennemføre opfølgningsdage hjemme i de vante rammer, dér hvor det daglige samarbejde sker – dér hvor den daglige kommunikation er. Vi skal give medarbejderne og kollegaerne mulighed for at ”tygge lidt drøv” og lige sluge oplevelserne, inden vi genopfrisker dem og sætter konkrete handlinger på, som vi kan arbejde med i hverdagen. Handlinger som skaber en udvikling af teamet i en positiv retning.

Men hvem er det så der skal skabe ændringen? Hvem skal skabe bevægelsen hen imod, at vi tænker teambuilding ind som en del af et udviklingsforløb? For mig at se er det både den enkelte leder for teamet, chefen og den konsulent eller instruktør, som er leverandør af teambuilding.

Ledere og chefer er nødt til at erkende, at det kræver noget arbejde, ressourcer og tid, hvis man gerne vil udvikle sine medarbejdere og sit team. Det er ikke noget vi klarer på en eftermiddag ude i en skov. Det er en proces med flere elementer, som skal gennemføres over tid.

Samtidig skal vi, som professionelle, levere en seriøs rådgivning af vores kunder, så vi hjælper dem bedst muligt med at skabe den udvikling de ønsker.

Og så vil jeg håbe, at de mange ledere og chefer derude, er klar til at tage dialogen og lade sig rådgive, så vi sammen kan skabe dygtigere medarbejdere og mere effektive teams.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted, vil vi antage, at du er indforstået med det.